Carl Bennet, är en svensk friherre, industriman som är huvudägare och styrelseordförande i Getinge, Lifco och Elanders. Han är teknologie hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet och hedersdoktor vid Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet.

I Veckans Affärers Insight (10/6) berättar Carl Bennet om ett tips som han fick av Rune Andersson i samma veva som han var vd för Electrolux storköksdivision och sedermera blev ordförande för Getinge.

Tipset:
”En procent på priset gör tre procent på volymen. Det gör att du kan öka priset med 5 procent, tappa 10 procent i volym och ändå öka vinsten.”

Logiken är att när du höjer priset per produkt kompenseras de eventuella volymtappet av den totala högre vinsten – om du säljer 1 000 produkter för 100 kronor styck med en bruttomarginal på 30 kronor och ökar priset till 101 kronor kan du tappa 3 procent av försäljningen och ändå hålla samma (till och med något högre) lönsamhet.

Bennet var 29 år när han blev vd och dotterbolagschef för Electrolux och tipset fick honom att förstå prisets betydelse och agera efter det: ”Jag skulle vilja påstå att den VD som inte är intresserad av priset och prislistan saknar något.”